24 juni 2024

Wijzigingen Podiumregeling en opening aanvraagloket

Op 24 juni 2024 opent het aanvraagloket voor de Podiumregeling opnieuw. Inhoudelijk blijft de regeling hetzelfde als in de vorige aanvraagronde voor de jaren 2023-2024, maar er zijn twee belangrijke wijzigingen.

Subsidie voor vier jaar 

Bij de vorige aanvraagronde kende het Fonds subsidie toe voor een periode van twee jaar. In de komende aanvraagronde verlengen ze deze periode naar vier jaar: van 1 juli 2025 tot en met 30 juni 2029. Hiermee geven ze podia de gelegenheid om meer in continuïteit te programmeren en om meerjarige afspraken te maken artiesten, ensembles, gezelschappen en bands. De regeling sluit zo ook beter aan bij producenten en festivals die in de meerjarige subsidieregeling van het Fonds voor vier jaar subsidie krijgen toegekend.

Fair pay-middelen naar podia 

De bijdrage die het Fonds verleent is bedoeld voor het verwezenlijken van ambities in de programmering. In dat kader vinden zij het belangrijk dat podia hun verantwoordelijkheid kunnen nemen voor fair pay door passende betaling aan uitvoerenden. Daarom verdelen ze een deel van de fair pay-middelen van het ministerie van OCW via de in de Podiumregeling gehonoreerde podia. Gedurende de subsidieperiode vragen ze de betreffende podia te reflecteren op de inzet van die middelen en op de effecten daarvan op fair pay.

Wil je een aanvraag indienen? 

Je kunt vanaf 24 juni 2024 tot 2 oktober 2024 om 23.59 uur aanvragen indienen voor de Podiumregeling. Besluiten worden uiterlijk 26 weken na de deadline bekendgemaakt. 

Heb je vragen? Mail via podiumregeling@fondspodiumkunsten.nl of bel 070-7072700 (maandag t/m vrijdag, 9.00-17.00 uur CEST). 

Meer informatie over de regeling, voorwaarden en de boordeling van aanvragen lees je op de pagina van de Podiumregeling.