3 mei 2024

Tweede aanvraagperiode Europese subsidieregeling voor poppodia ‘LIVEMX’ gestart

De tweede call van LIVEMX is nu geopend tot 21 juni 2024.

Deze subsidieregeling is ontworpen door en voor vertegenwoordigers van muzieklocaties. Het is een kans om financiering van de Europese Unie te verkrijgen om uitdagingen in de livemuzieksector aan te pakken.

LIVEMX is een financieringskans voor livemuzieklocaties en/of brancheverenigingen om gebruik te maken van een subsidie van 20K, 40K of 60K voor 12 maanden. De prioriteiten van de regeling richten zich op uitdagingen voor muzieklocaties op het gebied van:

  • Boekingsstrategieën en talentontwikkeling: hoe muzieklocaties kunnen worden ondersteund om opkomende artiesten en hun circulatie door Europa te ondersteunen;
  • Strategieën voor publieksontwikkeling: hoe muzieklocaties kunnen worden ondersteund om hun publiekssamenstelling te ontwikkelen en nieuwe doelgroepen aan te trekken;
  • Ecologische transitie: hoe muzieklocaties kunnen worden ondersteund om ecologische instrumenten en strategieën te ontwikkelen.

Op 14 mei om 11.00 uur is er een online infosessie in het Engels. De infosessie legt uit wat LIVEMX is en hoe je je kunt aanmelden.

Op 21 mei om 11.00 uur is er een extra speciale sessie genaamd “meet up the experts – Digital” om dieper in te gaan op de prioriteiten van de oproep met betrekking tot het onderwerp digitale circulatie en engagement.

Op 28 mei om 11.00 uur is er een extra speciale sessie genaamd “meet up the experts – Live” om dieper in te gaan op de prioriteiten van de oproep met betrekking tot het onderwerp Live muzieklocaties (boekingsstrategieën/publieksstrategieën/ecologische transitie) en toekomstige aanvragers te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun project met keynotes van experts en bestaande en inspirerende initiatieven. De registratielinks zijn binnenkort beschikbaar.