Popcoalitie
6 oktober 2022

Toekenningen nieuwe podiumregeling FPK vertraagd

De Podiumregeling ondersteunt Nederlandse podia bij het presenteren van een professioneel, kwalitatief en pluriform podiumkunstenaanbod en draagt bij aan het opbouwen van een publiek daarvoor in hun eigen omgeving. 6 juli was de deadline voor het indienen van de aanvraag. Uiterlijk 15 weken later, 19 oktober, zou de uitslag volgen.

Het gaat het Fonds Podiumkunsten niet lukken om op die tijd de besluiten te communiceren. Het Fonds Podiumkunsten heeft de bekendmaking helaas met twee weken moeten uitstellen tot 2 november. Hoofdoorzaak het grote aantal aanvragen die ze allemaal even zorgvuldig willen en moeten beoordelen. De aanvragers zijn hiervan op de hoogte gebracht

De Podiumregeling is bedoeld voor rechtspersonen die artistiek en financieel eindverantwoordelijk zijn voor de programmering van een of meer podia. We spreken van een podium wanneer u als organisatie hoofdgebruiker bent van een gebouw met een of meer theater- of concertzalen, en daarin op regelmatige basis professionele podiumkunstenaars en publiek samenbrengt bij voorstellingen of concerten.