26 oktober 2022

Samenwerking tien organisatoren moet muziekfestivals toegankelijker maken

Hiervoor sloten zij zich aan bij de Onbeperkt Feest-belofte van HandicapNL en Green Events. De festivalbelofte Onbeperkt Feest werd gelanceerd tijdens ADE Green en in ontvangst genomen door Tweede Kamerlid Lucille Werner.

Tien organisatoren hebben zich tot nu toe gecommitteerd: Awakenings, Amsterdam Roots Festival, STRAF_WERK, Oerol, Milkshake Festival, Paaspop, Amsterdam Open Air, Bevrijdingspop Haarlem, De Opwekking en Wonderfeel. Het doel is om binnen drie jaar outdoor-muziekfestivals in Nederland beter toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.

Tijdens de pilot van Onbeperkt Feest verzamelde HandicapNL de ervaringen en feedback van mensen met een beperking. Deze inzichten werden tijdens ADE Green gedeeld met de tien partijen die mee doen. De belangrijkste drie pijlers in de behoefte van bezoekers met een beperking bleken integratie met andere festivalgangers, screening zodat er zorg op maat geleverd kan worden en het faciliteren van een rustplek. Dit natuurlijk naast de basisvoorzieningen als voldoende aangepast sanitair en de beschikbaarheid van medisch personeel.

Lees hier verder