20 mei 2023

Popmasters

Je hebt al muziek uitgebracht, de streams beginnen aardig op te tellen, regelmatig staan er optredens in je agenda en misschien heb je al airplay op grote radiostations als FunX, KINK of 3FM. Veel mijlpalen behaald dus, maar die volgende grote stap in je carrière, daar kom je niet verder mee.Daarom introduceert NH-Pop de Popmasters. Dit is een traject van twee jaar voor acts uit Noord-Holland die iets verder in hun carrière zijn en er klaar voor zijn om grotere stappen te zetten. 

In het Popmasters–traject werk je vanuit een businessplan naar je einddoel, bijvoorbeeld een tour door Nederland boeken, een boekingskantoor en/of label binnenhalen of een volle festival zomer in je agenda.Je focust je niet alleen op de creatieve kant van het muzikant zijn. Je wordt klaargestoomd voor alle facetten van het muzikantschap en bouwt daarmee alle kennis op om al je zaken zelf te kunnen regelen. Denk daarbij aan vaardigheden als leiderschap, ondernemerschap, juridische zaken en ga zo maar door.

Dit doe je als Popmaster act niet alleen! NH-Pop wijst een coach toe die samen met jou werkt aan een businessplan en het verwezenlijken van jouw doelen. Ook zorgen wij voor workshops, netwerkbijeenkomsten, begeleiding en een productiebudget om jouw kennis bij te spijkeren en toe te werken naar jouw einddoel.

CHECKLIST: BEN IK EEN POPMASTER?

Voor dit traject kunnen bands, popacts, producers en artiesten zich aanmelden. Daarbij maakt het genre muziek niet uit: van metal tot elektronica, van singer-songwriters tot urban acts – iedereen is welkom mee te doen. Wel zijn we op zoek naar artiesten die al wat verder in hun muzikale carrière zijn! Om erachter te komen of jouw act of band hieronder valt, hebben we een korte checklist samengesteld. Kan je bij alle punten volmondig ja zeggen, dan is de Popmasters voor jou! 

 • Jouw act of band komt uit Noord-Holland. In het geval van een band of act betekent dit dat de meerderheid van de leden woonachtig is in Noord-Holland en actief bezig is zich te profileren in de Noord-Hollandse popscene. 
 • Je ambieert met band of act een professionele carrière in de muziek.  Je hebt de afgelopen tijd verschillende mijlpalen bereikt en ziet de Popmasters als volgende stap in je carrière.
 • Je maakt je eigen muziek. Dit houdt in dat je al muziek hebt uitgebracht die voor iedereen te beluisteren is.
 • Jouw act of band speelt ook live.
 • Je bent actief op social media
 • Je hebt minimaal 4 uur per week beschikbaar om in het Popmaster traject te investeren. Denk hierbij aan deelname aan workshops en coachingssessies

WAT KRIJGT EEN POPMASTER ACT?

 • Elke act krijgt 1 coach die hen begeleidt;
 • Samen met deze coach schrijf je een businessplan;
 • Elke act krijgt 6 artistieke workshops over: Productie, Artist Branding, Marketing, Creatief schrijven, Principes van de creatieve kant van de muziekindustrie, Multidisciplinair denken; hoe vertaal je muziek naar andere disciplines 
 • Elke act krijgt 6 zakelijke workshops over: Principes van de zakelijke kant muziekindustrie, Leiderschap, Netwerken, Juridische zaken; Auteursrecht en contracten, Ondernemerschap, Projectmanagement
 • Verschillende netwerkbijeenkomsten
 • Roadmap van Noord-Hollandse organisaties en professionals
 • Uitwisseling van ervaringen en kennis tussen deelnemende act
 • Een relevant netwerk in de muziekindustrie
 • En het belangrijkste van alles productiebudget gedurende het gehele traject

HOE ZIET HET TRAJECT ERUIT?

Binnen het Popmasters traject ga je in de eerste fase aan de slag met het bepalen van jouw artistieke identiteit. In fase 2 van het traject werk je toe naar jouw eerste release. Dit kan alles zijn van een EP tot aan een single. Tegelijkertijd bouw je verder aan jouw identiteit en het breder inzetten van je marketing.

Vervolgens ga je toewerken naar een grote release, inclusief een grote marketingcampagne en werk je verder aan je performance. In het laatste deel van het traject werk je aan je zakelijke vaardigheden en wordt je voorbereid op de uitstroom uit het project. Je bepaalt de koers die je de komende jaren wil gaan varen en zet jouw zakelijke praktijken, zoals rechtsvorm, BTW en factureren, op.

Check de globale planning van het traject hieronder.