11 mei 2023

Onderzoek Ticketswap: ‘Tweedehands ticketmarkt moet veiliger’

Volgens een onderzoek van Ticketswap vinden de meeste Nederlanders dat de tweedehands ticketmarkt veiliger moet worden en dat er een prijslimiet moet komen op tweedehands tickets.  Het onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 2.000 Nederlandse respondenten tussen 16 en 54 jaar die regelmatig naar evenementen gaan.

66% van de respondenten overweegt tickets via de tweedehands ticketmarkt te kopen. De overige 33% geeft echter aan bang te zijn voor niet-werkende tickets of te hoge prijzen. Zo heeft de helft van de Nederlanders weleens fraude meegemaakt of kent iemand die er slachtoffer van is geweest. Bijna 70% is dan ook van mening dat de tweedehands ticketmarkt veiliger moet worden en ook is bijna 70% voor het instellen van een prijslimiet in de tweedehands ticketmarkt. 35% is van mening dat de tweedehands ticketmarkt verbetert door het verbieden van dynamic pricing, de prijsstrategie waarbij ticketbedrijven de prijzen laten afhangen van vraag en aanbod.

Wanneer mensen tweedehands tickets willen kopen, doet 30% dat het liefst direct via vrienden. Ruim een kwart van de respondenten noemt TicketSwap als eerste keuze voor het kopen van tweedehands tickets en 19% geeft voorkeur aan het primaire ticketbedrijf.