Kuipers belooft covidplannen per sector na felle kritiek evenementenbranche
22/06/2022

Het coronavirus mag langzaam aan een comeback bezig zijn; een gedetailleerde strategie voor een nieuwe golf is er nog niet. Plannen per sector zijn nog niet uitgewerkt, de horeca is er zelfs nog niet aan begonnen. Dit komt Minister Kuipers of felle kritiek te staan. Jolanda Jansen, directeur van Ahoy Rotterdam en woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers stelt 'geen idee te hebben' waar Kuipers mee bezig is.

In april kwam de sector met plannen, met daarbij enkele vragen voor het kabinet. Daar zijn, aldus Jansen, nooit antwoorden op gekomen. De evenementensector, waarbij ook bijvoorbeeld de KNVB en Mojo zijn aangesloten, wil bijvoorbeeld van de minister weten wat precies de scenario’s zijn waar hij over praat. Wanneer is corona een verkoudheid, wanneer wordt het een worstcasescenario? Ook wil de sector weten welke maatregelen volgens het kabinet effectief zijn. Kortom: de sector wil handvatten.

Position Paper
Het samenwerkingsverband van de Nederlandse popmuziek formuleert hierin een prioriteitenlijst met investeringen die noodzakelijk zijn om de succesvolle nederpop haar positie te doen behouden en de kansen die de internationale markt biedt te benutten.