31 maart 2023

Muzikantendag 2023 op zaterdag 27 mei

De Muzikantendag is terug: zaterdag 27 mei 2023 kunnen ambitieuze muzikanten zich laten ontdekken, nieuwe kennis op doen en andere muzikanten en professionals uit de muziekindustrie ontmoeten. Het is dé plek om informatie in te winnen over het professionele leven van een muzikant en de volgende stap te zetten in je carrière. Met een gloednieuw programma bomvol met panels, flitscolleges en clinics kan de beginnende muzikant zijn/haar/hen hart ophalen.

Dit jaar faciliteert de Muzikantendag de kennisbehoefte van de Nederlandse opkomende artiest met diverse panels over onder meer rechten en het team rondom de muzikant. Ook is Music Rights on Tour weer van de partij. In de flitscolleges komen onderwerpen als mentale gezondheid, doorbreken via TikTok, de groene rider en cybersecurity voorbij. Binnenkort maken we het programma bekend.

Met de belangrijkste mensen van de industrie op één plek is de Muzikantendag de perfecte gelegenheid om je act een kickstart te geven. Kortom: een must visit voor iedere muzikant. Leden van Buma/Stemra kunnen gratis naar de Muzikantendag en tickets zijn nu te koop via de website van de Melkweg.

De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma/Stemra en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP, in samenwerking met POPnlSenaMusicMakerInterfaceDe BassistGitaristSlagwerkkrantPopronde en de Melkweg.