8 september 2022

Meldpunt NPO heeft effect

Publieke omroepen moeten muzikanten per 1 oktober 2022 een minimumvergoeding betalen voor hun optredens in NPO-programma’s, BAM! Popauteurs is blij met minimumvergoeding voor muzikanten bij NPO-programma’s. De NPO heeft besloten, mede naar aanleiding van het Meldpunt NPO, dat er een vergoeding moet worden betaald. Onderzoek van BAM! Popauteurs wees uit dat muzikanten niets of nauwelijks betaald kregen voor hun optredens.

Om het probleem van onderbetaling aan te kaarten bij de NPO, lanceerde BAM! Popauteurs eerder dit jaar het Meldpunt NPO. Kort daarna maakten al meer dan 120 artiesten een melding waarin naar voren kwam dat het overgrote deel geen vergoeding kreeg voor optredens bij de NPO. Een gesprek volgde en per 1 oktober 2022 moet er een vergoeding van 250 euro per muzikant of 1000 per band betaald worden.

Bron: persbericht BAM! Popauteurs.

BAM! Popauteurs is de grootste beroepsvereniging voor pop-artiesten en songwriters. Zij vertegenwoordigt songwriters en artiesten uit alle popgenres: van dance tot hiphop, het levenslied en indie. Lid zijn o.a. gevestigde artiesten als Jeangu Macrooy, Eefje de Visser, Kensington en BLØF, maar ook veel opkomend talent. Meer informatie: www.bampopauteurs.nl