11 mei 2023

Inschrijvingen voor artiesten die op ESNS24 willen spelen zijn nu geopend

ESNS (Eurosonic Noorderslag) vindt plaats van 17 tot en met 20 januari 2024

Opkomende Europese artiesten kunnen zich nu inschrijven voor een plek op het ESNS showcase festival. ESNS (Eurosonic Noorderslag) draait om het ontdekken van nieuwe muziek. Elk jaar presenteren ongeveer 300 opkomende artiesten hun werk aan professionals uit de muziekindustrie en aan een enthousiast publiek van muziekliefhebbers. ESNS is van essentieel belang gebleken om nieuwe Europese acts door te laten breken in heel Europa en daarbuiten. ESNS faciliteert de boekingen van Europese acts op festivals buiten hun thuisland via uitwisselingsproject ESNS Exchange en genereert uitgebreide media-exposure voor deze artiesten in samenwerking met de European Broadcasting Union (EBU), export kantoren en lokale media.

Elk jaar in januari stelt ESNS ruim 300 opkomende Europese artiesten voor aan meer dan 40.000 muziekliefhebbers en meer dan 4.000 professionals uit de muziekindustrie. Overdag biedt de conferentie plaats aan meer dan 150 paneldiscussies, interviews, keynotes en veel meer over dringende onderwerpen en de noodzaak van sociale verandering in de muziekindustrie.

Daarnaast heeft ESNS bewezen een vruchtbare netwerkplaats te zijn voor industrie connecties en nieuwe deals. ‘s Avonds gaan de conferentiegangers de stad in om het ESNS showcasefestival te bezoeken. Voor de artiesten is dit een unieke kans om zich te presenteren aan labels, agentschappen en boekers. De meeste grote Europese festivals en poppodia zijn aanwezig op ESNS, op zoek naar aanvulling van hun line-ups.

ESNS is van essentieel belang gebleken om nieuwe Europese acts door te laten breken in heel Europa en daarbuiten. Het showcasefestival, dat in 1986 van start ging, heeft een indrukwekkende staat van dienst in het kickstarten van de internationale carrières van artiesten als Altin Gün, Alina Pash, Arlo Parks, Deki Alem, Dua Lipa, Fontaines D.C., girl in red, Hania Rani, The Haunted Youth, July Jones, Meduza, Priya Ragu, Pip Blom, Pongo, Queralt Lahoz, Sans Soucis, Sigrid,Trupa Trupa en Wet Leg.

Artiesten die op ESNS 2024 (17 – 20 januari 2024) willen spelen, kunnen zich van 1 mei tot 1 september 2023 online inschrijven via esns.nl/play-at-esns

Focus op Polen

Elk jaar zet ESNS de allerbeste opkomende acts uit een ander land in de schijnwerpers, om de diversiteit van muzikaal talent in heel Europa te laten zien. ESNS kondigt met trots Polen aan als Focusland voor 2024. In nauwe samenwerking met Music Export Poland en partners werd de Focus op Polen aangekondigd tijdens NEXT Fest op 20 april. 

ESNS Exchange

Spelen op ESNS betekent niet alleen spelen op het festival in januari. Acts die op het festival hebben gespeeld, maken ook deel uit van het ESNS Exchange programma. ESNS Exchange, het European Talent Exchange Programme, werd in 2003 geïntroduceerd om de ‘uitwisseling’ van Europese artiesten in heel Europa op grotere schaal dan ooit mogelijk te maken. ESNS Exchange faciliteert en stimuleert de boekingen van Europese acts op festivals buiten hun thuisland en genereert uitgebreide media-exposure voor deze artiesten in samenwerking met de EBU (European Broadcasting Union), export kantoren en lokale media. Zo wil ESNS Exchange een impuls geven aan de internationale carrières van Europese artiesten.