12 mei 2022

Het Boosterfonds

Hiermee wil NORMA ongeveer 1000 uitvoerende kunstenaars ondersteunen door een bijdrage beschikbaar te stellen voor toekomstige uitvoeringen. Denk hierbij aan een bijdrage aan repetitiekosten, reiskosten of promotie. Het boosterfonds is geopend van 10 tot 31 mei 2022. Voor meer informatie ga je naar deze website van NORMA.

Bij het Boosterfonds kunnen professionele uitvoerende kunstenaars een bijdrage aanvragen als zij minimaal één betaald optreden hebben in de periode 31 mei tot en met 31 december 2022. NORMA wil hiermee ongeveer 1.000 uitvoerende kunstenaars ‘boosteren’ door een bijdrage beschikbaar te stellen voor toekomstige uitvoeringen. Hiermee kunnen kosten als repetities, reiskosten en promotie worden betaald. Het Boosterfonds is geopend van 10 tot en met 31 mei 2022. Voor meer informatie en voor het doen van een aanvraag kijk op de pagina van het Boosterfonds.

Ook nieuw is het Startersfonds en Cultuurexplosie de 2e serie. Het Startersfonds is bedoeld om startende uitvoerende kunstenaars een steuntje in de rug te geven. ”Uitvoerende kunstenaars die tussen 2018 en 2021 zijn afgestudeerd, kunnen een werkbeurs aanvragen voor het maken en/of uitvoeren van een eigen productie op een alternatieve locatie. Ook net gestarte autodidacten komen in aanmerking voor een bijdrage. Het Startersfonds opent in september 2022, maar voor de zomer zal een vooraankondiging worden gedaan met meer informatie over de voorwaarden en wat je moet doen voor een aanvraag. Ben je aangesloten bij NORMA dan ontvang je dit bericht automatisch.” – via NORMA.

Cultuurexplosie is een cultuurprogramma dat is te zien op YouTube en NPO, en een mooie manier om jouw werk te promoten. Meer informatie kan je vinden op de website van NORMA.