Popcoalitie
6 juli 2022

Evenementen april richting niveau 2019

Het aantal bezoeken was met 9,3 miljoen in april 2022 13% lager dan in het pré corona jaar 2019. Het aantal evenementen was slechts 7% lager. In 2019 waren het er 453 die aan onze criteriavoldoen, dit jaar 423. In de tussenliggende jaren golden er zware coronamaatregelen en waren evenementen met publiek niet (2020) of nauwelijks (2021) mogelijk. Het opheffen van de beperkingen is zichtbaar goed nieuws voor organisatoren én bezoekers van evenementen.

In de maanden februari en maart werd al een herstel gezien, maar destijds golden er nog deels corona beperkingen. April is de eerste maand dat er geen maatregelen meer zijn en daarvan zien we nu de resultaten. In de analyse is echter ook te zien dat dit geen garantie biedt voor de toekomst. Er zijn veel onzekerheidsfactoren zoals het personeels- en materiaaltekort. Verder heeft inflatie een flinke impact en vermoedt Response dat evenementen concurrentie hebben vakanties naar het buitenland.

Sinds de uitbraak van de corona pandemie stelt Respons een maandelijks overzicht op. Wil je zelf inzicht hebben in de ontwikkelingen rondom evenementen, dan is een abonnement op onze compleet vernieuwde database Respons Events Insights een aanrader. Hier vind je heel veel informatie over evenementen dit jaar en voorgaande jaren.