15 juni 2022

EU-subsidie van 2,1 miljoen euro voor Melkweg en 19 andere Europese concertzalen

Liveurope is voor de derde opeenvolgende keer geselecteerd voor een EU-subsidie. Dankzij die subsidie kan Liveurope de komende drie jaar de podiumkansen van opkomend Europees talent blijven boosten. Dit keer ontvangt Liveurope een hoger budget en vijf nieuwe podia waarmee ze een belangrijke rol spelen in het herstel van de livesector na de coronacrisis.

Melkweg, Amsterdam; Avondopname met nieuwe zaal

Dit jaar gaat Liveurope een nieuwe fase in met een verhoging van het budget met 40 procent en vijf nieuwe podia. Met een subsidie van 2,1 miljoen euro voor drie jaar kan het platform een actieve rol spelen in het herstel van de livesector.  Door de subsidie kan een groter aantal acts touren binnen Europa en kunnen zalen meer Europese muziekdiversiteit presenteren.

Het platform wil in de toekomst ook de focus verleggen en organiseert extra activiteiten om haar impact op de sector te versterken. Op deze wijze zal het platform zich bezighouden met relevante thema’s zoals ecologie en gender. Tevens worden er opleidings- en coachingsessies georganiseerd om artiesten te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Meer info is hier te vinden.

De zalen die zijn aangesloten bij Liveurope zijn: Ancienne Belgique (Brussel), A38 (Boedapest), BLÅ (Oslo), Debaser (Stockholm), FZW (Dortmund), Kino Šiška (Ljubljana), L’aéronef (Lille), Melkweg (Amsterdam) MKC (Skopje), Močvara (Zagreb),Musicbox (Lissabon), Nová Cvernovka (Bratislava), Palác Akropolis (Praag), Posthof (Linz), Principal Club Theater (Thessaloniki), Rockhal Luxembourg (Esch-Sur-Alzette),  Sala Apolo (Barcelona), Santeria (Milaan), Stodoła (Warschau), Vega (Kopenhagen) en Village Underground (Londen).