6 februari 2024

ESNS legt Focus op Italië in 2025

ESNS (Eurosonic Noorderslag), hét platform voor opkomend Europees muziektalent, kondigt in samenwerking met Italia Music Export met trots aan dat Italië het focusland voor 2025 is. Elk jaar zet ESNS de beste opkomende acts uit een Europees land in de schijnwerpers, waardoor de diversiteit van muzikaal talent in heel Europa nog beter zichtbaar wordt. De aanmeldingen voor de komende editie – voor alle Europese artiesten – zijn open vanaf 1 mei via ESNS.nl

ESNS is van essentieel belang gebleken om nieuwe Europese acts door te laten breken op podia in heel Europa en daarbuiten. Focus on Italy geeft de nieuwste muziekacts uit Italië een podium op ESNS voor een publiek van muziekindustrieprofessionals, muziekmedia en muziekliefhebbers.

Nur Al Habash van Italia Music Export: “Na vele jaren bouwen aan de export van Italiaanse muziek, zijn we klaar om tijdens ESNS 2025 Italië te presenteren als land vol nieuwe muzikaal talent en een inzicht te bieden in professionele mogelijkheden en kansen. Italiaanse muziekindustrie heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende economische- en culture groei doorgemaakt. We vinden 2025 het juiste moment om de Italiaanse scene in de schijnwerpers te zetten en nadere verbinding te maken met Europa en de rest van de wereld.”

Robert Meijerink, hoofd programma van ESNS, is trots de samenwerking met Italië voor de komende editie: ”We zijn verheugd om Italië te verwelkomen als focusland van ESNS 2025. Italië heeft een opmerkelijk rijke geschiedenis in diverse genres en momenteel een zeer sterke poule met artiesten en Italie heeft steeds meer focus op export. We kijken ernaar uit om de beste, nieuwe en opkomende artiesten uit Italië te presenteren en de focus te leggen op de diverse en bloeiende Italiaanse muziekscene.”

In het verleden hebben Italiaanse acts zoals Joycut, Lorenzo Senni, Meduza, Sans Soucis en The Bloody Beetroots op ESNS gespeeld. In 2024 stonden artiesten zoals Colombre, Daniela Pes, Elasi, Laura Masotto, Leatherette, Marta del Grandi, Parbleu, en Psyché op het podium van Eurosonic.

De focus op Italië op ESNS25 wordt ondersteund door Italia Music Export, Emilia Romagna Music Commission, Ater Fondazione, Regione Puglia – Puglia Sounds, European Broadcasting Union partner RAI Radio2, European Talent Exchange partner festivals Apolide Festival, Home Festival, Linecheck Music Meeting & Festival, Sudwave Festival & Conference en Ypsigrock Festival en ESNS. 

Europese acts die op ESNS 2025 willen spelen, kunnen zich vanaf 1 mei 2024 online aanmelden voor een showcase op het festival via ESNS.nl