22 augustus 2022

Dutch Music Export op Reeperbahn-festival

Dutch Music Export keert terug naar het Reeperbahn-festival met weer een spectaculair showcasefeest, met een gevarieerde line-up met enkele van de beste Nederlandse acts van dit moment. Op de line up vinden we o.a. Pitou, Banji, Son Mieux en Karel. Het showcase festival is van 21 tot 25 september in Hamburg, Duitsland.

Van 21 t/m 24 september 2022 biedt het programma van het Reeperbahn Festival een diverse line-up van nieuw- en internationaal talent. Het festival brengt fans, journalisten en professionals uit de industrie samen op inspirerende en unieke locaties. Sinds 2006 heeft het festival zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste showcasefestivals in Europa en laat het zien hoe een muzikale line-up kan worden gecombineerd met belangrijke vraagstukken die spelen in de muziekbusiness en betrokkenheid van het maatschappelijk middenveld

Dutch Music Export is een initiatief van Fonds Podiumkunsten, Buma Cultuur en de Stichting Popcoalitie en heeft tot doel het aantoonbaar en meetbaar structureel versterken van de internationale positie van de Nederlandse popmuziek binnen de wereldwijde muzieksector.

​Dutch Music Export staat voor een structurele aanpak, in de vorm van een brede laag van duurzaam internationaal actieve en succesvolle artiesten, groepen, DJ’s en producers met een keur van kwalitatief hoogstaande pop-, dance-, alternative-, HipHop/R&B- en rockgenres op zowel mainstream- als nicheterrein. Een sterke positie van de Nederlandse culturele sector in het buitenland door zichtbaarheid, uitwisseling en duurzame samenwerking.