12 april 2022

BAM! Popauteurs lanceert gratis subsidieloket voor songwriters en artiesten

Er zijn talloze culturele fondsen die subsidieregelingen beschikbaar hebben. Veel partijen weten die fondsen te vinden, maar de popmuziek blijft daarin achter. Fondsen houden zijn nog niet echt gericht op popmuziek in de breedste zin van het woord, anderzijds is het schrijven van subsidieaanvragen niet iets waar popmuzikanten zich op regelmatige basis mee bezighouden. In dat gat springt BAM! Popauteurs met het gratis subsidieloket.

Inventarisatie onder de leden van BAM! Popauteurs laat zien dat veel popmuzikanten niet bekend zijn met loketten waar financiële steun voor tours of releases kan worden aangevraagd, en dat een meerderheid van hen nog nooit een succesvolle subsidieaanvraag heeft gedaan. Juist nu de culturele sector hard getroffen is door corona, is er meer dan ooit behoefte aan ondersteuning bij muzikale ondernemers.


Via direct contact met de subsidiespecialisten van BAM! Popauteurs kunnen songwriters en artiesten vanaf nu advies inwinnen over hun subsidieaanvraag. De focus ligt hierbij op grote fondsen als Upstream:Music, diverse regelingen van het Fonds Podiumkunsten, het Norma Fonds en het Sena Muziekproductiefonds, maar ook bij andere relevante fondsaanvragen kan hulp geboden worden.

Voorzitter van BAM! Popauteurs, Arriën Molema, zegt: “Onze leden hebben duidelijk laten weten dat er grote behoefte is aan een dergelijk initiatief. Daarnaast blijkt uit onze eigen inventarisatie dat relevante fondsen bij veel artiesten en songwriters nog niet bekend zijn. Ook kunnen de aanvragen door praktisch advies kwalitatief nog sprongen maken. Er valt dus nog veel te winnen bij een degelijk, onafhankelijk loket voor subsidieadvies.”

Het subsidieloket is vanaf vandaag gratis toegankelijk voor alle leden van BAM! Popauteurs. Lid worden van de vereniging is mogelijk voor alle Nederlandse songwriters en artiesten. Meer informatie is te vinden op de website: www.bampopauteurs.nl.