14 juni 2023

ACTIE als cultuur 

Federatie CultuurKunsten ‘92 en de Taskforce culturele en creatieve sector lanceren het kennisplatform ACTIE als cultuur.  

De sector voelt grote urgentie en verantwoordelijkheid voor verduurzaming en klimaat en bewustwording creëren rondom dit onderwerp. Door gebruik te maken van de gezamenlijke slagkracht van de gehele sector en te laten zien wat er mogelijk is, kunnen we concrete resultaten behalen. Dan leidt ACTIE tot een reactie die zorgt voor een versnelling van de verduurzaming in de creatieve- en cultuursector. 

Vanuit vijf ACTIE punten vormen we een zelfstandig en gezamenlijk beleid en stellen we gedeelde doelen. Het verduurzamen van Accommodaties en omgeving, Communicatie en bewustwording van het publiek, Transport en reisbewegingen, Interne Bedrijfsvoering en Externe Partners en sponsoring. Hiermee biedt ACTIE makers, creatieve ondernemers en instellingen richtlijnen, tips en inspiratie om direct aan de slag te kunnen en kennis uit te wisselen.  

Kom ook in ACTIE voor een duurzame cultuursector. Deel jouw initiatieven en tips en draag bij aan de versnelling van duurzaamheid binnen de gehele sector.