7 juli 2023

20 jaar pop aan het Conservatorium van Amsterdam

In 2003 startte het Conservatorium van Amsterdam met een popopleiding. Nu, twintig jaar later, kunnen ze met trots vaststellen dat het bestaansrecht van de popafdeling als springplank voor eigenzinnig, creatief en vernieuwend poptalent keer op keer is bewezen. 

De popmusici brengen verrassende albums uit en maken internationaal carrière met projecten als Dewolff, WIES, Jungle by Night, EUT, Nusantara Beat, MY BABY en vele andere. Bands van de popafdeling zijn te zien op festivals als Eurosonic Noorderslag, Pinkpop, Best Kept Secret, Lowlands, Down the Rabbithole, Reeperbahn Festival (D), Glastonbury (UK) en SXSW (USA). Ook wordt het werk van popstudenten en -alumni regelmatig bekroond met prijzen en onderscheidingen als de Sena Pop NL Award, de Grote Prijs van Nederland, 3FM Awards, Gouden Kalf, de Amsterdamse Popprijs en Edisons in diverse categorieën.

De popafdeling is in de afgelopen jaren uitgebreid met een tweejarige master, de Young Pop Academy voor jong talent en een opleiding voor electronic music, de Amsterdam Electronic Music Academy (AEMA). Tijdens deze tweejarige Associate Degree worden studenten opgeleid tot elektronische artiesten en producers. Alumni en docenten van AEMA zijn te zien in clubs en op festivals zoals Club Basis, de School, Tomorrowland, Thuishaven, Mysteryland en vele andere podia. 

Graag willen ze samen met jullie allemaal op 5 oktober een geweldig feest neerzetten om 20 jaar Popafdeling te vieren!