Popcoalitie
16 februari 2024

Subsidiekans: Europese Festivals Fonds voor Opkomende Kunstenaars (deadline 19 maart)

Het Europese Festivals Fonds voor Opkomende Kunstenaars (EFFEA) is een initiatief van de Europese Festivals Associatie dat opkomende kunstenaars een platform biedt om hun carrière op internationaal niveau te ontwikkelen via festivals.

Ongeveer 50 zogenaamde ‘residenties’ zullen worden geselecteerd, waarbij 50 opkomende kunstenaars betrokken zijn bij 50 toonaangevende festivals die op hun beurt samenwerken met festivals uit andere landen. De implementatieperiode voor de ” ‘residenties’ zal zijn tussen 1 juni 2024 en 31 mei 2025.

Lees hier meer over de regeling.

Doelstellingen van de regeling

  • Opkomende kunstenaars meer mogelijkheden bieden om hun werk te presenteren en hun carrière op internationaal niveau te ontwikkelen.
  • Samenwerkingsmogelijkheden bieden voor festivals om grensoverschrijdend te werken op het gebied van opkomende kunstenaars.
  • Het publiek nieuwe en verrassende ontmoetingen bieden met opkomende kunstenaars in hun steden en gemeenten via hun festivals

Deadline voor indiening: 19 maart 2024

Informatiebijeenkomsten, vraag-en-antwoordsessies en netwerkmogelijkheden om je voor te bereiden op

Oproep #3 van EFFEA staat open sinds 15 januari. In aanloop naar de deadline voor aanvragen op 19 maart, zis er de mogelijkheid een informatiebijeenkomsten bij te wonen.  In elke sessie heb je de kans om in contact te komen met potentiële partners en kunstenaars en relevante antwoorden te vinden op je vragen.