Popcoalitie
30 augustus 2021

Protestmars Unmute Us! op 21 augustus in 5 steden

De evenementenbranche wordt onevenredig hard geraakt door de door de overheid opgelegde coronamaatregelen. Deze maatregelen maken het financieel onmogelijk live-evenementen te organiseren. De sector is teleurgesteld door het overheidsbesluit om meerdaagse evenementen met overnachting te verbieden tot 20 september, ruim na het festivalseizoen. Alleen eendaagse evenementen met testen tot 750 bezoekers zijn mogelijk. Een evenement met zo weinig bezoekers is echter financieel niet haalbaar en realistisch. Daarom trekken muziekliefhebbers en de evenementenbranche op 21 augustus gezamenlijk op tijdens vijf protestmarsen in Nijmegen, Groningen, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Ook de Popcoalitie ondersteunt dit initiatief.

Onbegrip over kabinetsbeleid

Op zaterdag 21 augustus wordt in vijf Nederlandse steden de protestmars ‘Unmute Us!’ gelopen. Tijdens deze demonstratie uiten meer dan 1.000 aangesloten partijen uit de volledige Nederlandse evenementenbranche samen met hun bezoekers hun gevoelens van onbegrip over het kabinetsbeleid rondom evenementen. ‘Unmute Us!’ vindt vanaf 14:00 uur plaats in Groningen, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Partijen uit Den Haag zullen aansluiten bij de demonstratie in Rotterdam. De boodschap: Stop de willekeur! Wij eisen dat per 1 september 2021 evenementen weer mogen plaatsvinden met een volledige capaciteit.

De maat is vol

De ‘Unmute Us!’ beweging is voortgekomen uit de dancefestivals, maar heeft in luttele dagen de volledige evenementensector én hun bezoekers achter zich weten te scharen. Van de grote buitenfestivals tot zakelijke evenementen en locaties als Ahoy, Ziggo Dome, TivoliVredenburg en meer. Na een weekend waarin festivals, culturele en zakelijke evenementen wederom de wacht werden aangezegd en tegelijkertijd tienduizenden mensen, nota bene onder toeziend oog van demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, op elkaar gepropt in voetbalstadions aan het joelen en feesten waren, is de maat nóg voller.

bron: Unmute Us website