Zilveren Fonograaf voor Martin Jessurun
18/11/2022

Martin Jessurun (voormalig President Warner Music Benelux) ontving gisteravond de Zilveren Fonograaf, wegens zijn decennialange inzet op het hoogste niveau binnen de Nederlandse muziekindustrie.

Martin Jessurun was ruim 35 jaar werkzaam bij Warner Music waar hij in 1987 begon als perspromotor. In 20 jaar tijd groeide hij door tot de absolute top bij Warner Music Benelux, waar hij de afgelopen 15 jaar het bedrijf succesvol leidde als President.Naast zijn functie als President bij één van de grootste muziekbedrijven in Nederland was Jessurun ook ruim 15 jaar bestuurslid (waarvan 5 jaar als voorzitter) bij NVPI Audio, de branchevereniging voor Nederlandse muziekproducenten en -distributeurs. Hij zette zich onder andere in voor het dichten van de 'value gap' (het financiële gat tussen de techreuzen en rechthebbenden van muziek), de Edison Stichting en een gezondere muziekindustrie over de gehele linie.

Zilveren Fonograaf

Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de muziekindustrie. De beoordeling wordt gedaan door een speciale commissie binnen het NVPI Audio-bestuur op basis van onder andere de kwaliteit van het verrichte werk, het resultaat dat dit de muziekindustrie heeft opgeleverd en de duur van de werkzaamheden.

Position Paper
Het samenwerkingsverband van de Nederlandse popmuziek formuleert hierin een prioriteitenlijst met investeringen die noodzakelijk zijn om de succesvolle nederpop haar positie te doen behouden en de kansen die de internationale markt biedt te benutten.