Subsidie Werkbijdragen Muziekauteur beschikbaar bij FPK
02-09-2021

Tot 8 september 2021 is het mogelijk bij het Fonds Podiumkunsten een aanvraag te doen voor een Werkbijdragen Muziekauteur. In totaal is er €516.000 beschikbaar. Deze subsidie is bedoeld voor muziekauteurs die willen investeren in de artistieke kwaliteit van hun werkpraktijk.

Muziekauteurs die hiervoor in aanmerking willen komen dienen actief en geïntegreerd te zijn in de professionele podiumkunsten van Nederland. Daarnaast mag de betreffende auteur niet bezig zijn met een kunstvakopleiding. Andere beoordelingscriteria zijn kwaliteit van eerder werk van de aanvrager, bijdrage die het plan levert aan de artistieke werkpraktijk van de aanvrager, ondernemende houding van de aanvrager en betekenis van het resultaat van de activiteiten van de aanvrager voor de podiumkunsten in Nederland.

 

Meer informatie is te vinden via: https://fondspodiumkunsten.nl/m/nl/subsidies/tekst_en_compositie/werkbijdrage_muziekauteur

Position Paper
Het samenwerkingsverband van de Nederlandse popmuziek formuleert hierin een prioriteitenlijst met investeringen die noodzakelijk zijn om de succesvolle nederpop haar positie te doen behouden en de kansen die de internationale markt biedt te benutten.