Steunmaatregelen voor 75%-concerten
15/09/2021

Rutte heeft aangekondigd dat vanaf 25 september evenementen en concerten weer zonder anderhalve meter tussen de bezoekers plaats mogen vinden. Daar staat tegenover dat men binnen moet komen met een Coronacheckapp, concerten tot 00:00 plaats mogen vinden en dat binnen maar 75% van de capaciteit benut mag worden. Om dit verlies te compenseren, trekt het kabinet een compensatie uit voor kaartjes die door het limiet niet verkocht mogen worden. Tot slot blijft ook Testen voor Toegang gratis, waar eerder een bijdrage van 7,50 per persoon aangekondigd was. In totaal is er 15 miljoen uitgetrokken om de plannen te financieren.


Op 1 november gaat het demissionair kabinet opnieuw evalueren of de maatregelen nog noodzakelijk zijn en of er afscheid kan worden genomen. Of dat realistisch is durft Rutte nog geen uitspraken over te doen.

Position Paper
Het samenwerkingsverband van de Nederlandse popmuziek formuleert hierin een prioriteitenlijst met investeringen die noodzakelijk zijn om de succesvolle nederpop haar positie te doen behouden en de kansen die de internationale markt biedt te benutten.