Kees van Weijen ontvangt IMPALA Outstanding Contribution Award
23/06/2022

Van Weijen ontvangt deze award voor zijn ‘buitengewone en cruciale bijdrage’ aan de Europese onafhankelijke muzieksector. Kees van Weijen is sinds 1974 actief in de muzieksector. Hij was onder meer executive vicepresident voor Universal Music en managing director van Mercury Records, MCA en Polydor. In 2013 werd Van Weijen gekozen tot voorzitter van het IMPALA-bestuur en in 2017 tot voorzitter van IMPALA, een functie die hij bekleedde tot september 2021. 'Deze award is dus meer dan verdiend!', aldus de commissie.

Kees van Weijen: “Ik ben zeer vereerd met het ontvangen van deze prestigieuze Outstanding Contribution Award van IMPALA. Het werken met alle onafhankelijke brancheorganisaties in Europa door de jaren heen heeft me zoveel energie gegeven. In een steeds veranderende en evoluerende muziekindustrie is het altijd mijn doel geweest om een ​​gelijk speelveld te bereiken voor alle artiesten, muzikanten en iedereen die bij een label werkt. Erkend worden door de prijs doet me veel plezier en ik waardeer het enorm. Ik had onze doelen niet kunnen bereiken zonder de steun van het bestuur, de staf en de commissies van IMPALA. Het is altijd een gezamenlijke inspanning geweest.”

Position Paper
Het samenwerkingsverband van de Nederlandse popmuziek formuleert hierin een prioriteitenlijst met investeringen die noodzakelijk zijn om de succesvolle nederpop haar positie te doen behouden en de kansen die de internationale markt biedt te benutten.