Het demissionair kabinet maakte de nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt.
15/09/2021

De 1,5 meter regel wordt losgelaten en nachtclubs mogen tot 00:00 uur geopend zijn. Ook zijn concerten toegestaan zonder vaste zitplaats, op 75% van de capaciteit en tot 00:00 uur. Wel moet op verschillende locaties zoals in theater,- concert- en bioscoopzalen de Coronacheckapp worden gebruikt voor toegang. Testen voor toegang blijft mede hierdoor voorlopig gratis. Festivals mogen buiten wel doorgaan met de volledige capaciteit.

Clubs mogen dus open voor dagfeestjes, onder de voorwaarden die gelden voor horecagelegenheden en concertzalen, maar zullen hun deuren om 00:00 uur moeten sluiten. UnMute Us! en ADE reageerde negatief op het besluit. Daarnaast kwam ook nog de onthulling van Mojo-directeur Ruben Brouwer bij Op1 dat het kabinet het verzoek heeft gedaan nog geen dance-evenementen te organiseren. Een verzoek met veel verbazing op werd gereageerd. Dansfeestjes blijken echter wel te mogen, maar wel met restricties.

Position Paper
Het samenwerkingsverband van de Nederlandse popmuziek formuleert hierin een prioriteitenlijst met investeringen die noodzakelijk zijn om de succesvolle nederpop haar positie te doen behouden en de kansen die de internationale markt biedt te benutten.