Popcoalitie
30 augustus 2021

Into The Great Wide Open biedt muzikanten Basisbeurs

Het Into The Great Wide Open festival ziet dat veelNederlandse artiesten na achttien maanden pandemie in een benarde financiëlepositie terecht zijn gekomen. Het gebrek aan optredens is daar een allesbepalendefactor in. Daarom biedt het geselecteerde muzikanten een ‘basisbeurs’.

Into The Great Wide Open, dat tweemaal per jaar een festival organiseert op Vlieland, moest voor de vierde keer op rij haar artiesten vertellen dat het festival niet doorging. Aangezien artiesten voor hun inkomen grotendeels afhankelijk zijn van optreden, betekent het verbod op concerten door de corona maatregelen een enorme aderlating in hun inkomensstroom.

 

“Om ons heen horen we schrijnende verhalen van artiesten die gewoonweg niet rondkomen”, aldus Ferry Roseboom, een van de oprichters van het festival. “Het geluid dat de sector afgelopen weekend liet horen met het Unmute Us protest was ons inziens een goed statement, maar wij zijn bang dat de artiesten zelf nog vergeten worden. Juist voor die makers willen wij iets kunnen beteken, iets concreets. Met ‘De Basisbeurs’ willen wij een aantal artiesten steun bieden om voor langere tijd, met iets minder zorgen aan hun hoofd, in vrijheid te kunnen creëren. De basisbeurs, terug van weggeweest”.

Kaartkopers en publiek kunnen via deze link (https://www.pay.nl/doneren/SL-3895-5551/0Lcd644/?amount=1&amount_min=1)doneren, het festival zal op haar beurt de gehele opbrengst matchen.Kaartkopers konden eerder al (een deel van hun aankoop) doneren en daarmee werd reeds €5.000,- opgehaald. Into The Great Wide Open streeft om €50.000,- in de basisbeurs te investeren.

 

Het is nog niet bekend welke artiesten geselecteerd worden voor de zogenoemde basisbeurs, hier gaat het Into The Great Wide Open team zich binnenkort over buigen. Duidelijk is wel dat 100% van de opbrengst ten goede zal komen aan de artiesten zelf. Vanzelfsprekend worden donateurs op de hoogte gehouden van alle mooie dingen die direct of indirect gerealiseerd zullen worden dankzij deze steun.