Popcoalitie
19 oktober 2021

International Music Business Research Days

Het programma van dit wetenschappelijke congres bestaat uit een workshop voor jonge, talentvolle wetenschappers op woensdag en een internationale conferentie op donderdag en vrijdag. Verspreid over deze twee dagen zijn er drie keynotes en meer dan 40 wetenschappelijke bijdragen. Op vrijdagmiddag zijn er ook twee industry panels. Bij deze 12e editie van het congres dat voorheen jaarlijks in Wenen plaatsvond, is vanzelfsprekend veel ruimte voor bijdragen over de muziekindustrie tijdens en na Covid-19. Maar ook andere actuele thema’s als muziekrechten, digitale platformen, inclusie en de positie van artiesten komen uitgebreid aan bod.

De keynotes tijdens dit congres worden verzorgd door Jennifer Lena (Columbia University, USA), Brian Hracs (University of Southampton, UK) en Peter Tschmuck (University of Music and Performing Arts Vienna and founding president of the International Music Business Research Association). Op vrijdagmiddag zijn er twee industry panels: Music and Communities en Resilience of the music industries. Deelnemers aan deze panels zijn o.a. Berend Schans (VNPF), Ruben Brouwer (Mojo), Nele Buys (Consouling Sounds) en Frank Kimenai (POPnl). Het gehele programma is te vinden via deze link.

Deze conferentie wordt georganiseerd door POPLIVE, een Nederlands onderzoeksproject naar live popmuziek door Erasmus Universiteit en Hogeschool Rotterdam, met steun van NWO, VNPF en Mojo. De conferentie op donderdag en vrijdag vindt plaats op de campus van Erasmus Universiteit. Tickets zijn verkrijgbaar voor €35 per dag en studenten betalen €15 per dag. Zie www.poplive.nl/registration. Het congres vindt plaats tijdens de Rotterdamse Popweek, een week vol livemuziek in de stad op initiatief van De Popunie.