20 augustus 2021

Garantieregeling Evenementen uitgebreid en verlengd

De meeste live-evenementen zijn afgelast sinds het kabinet besloten heeft meerdaagse evenementen met overnachting te verbieden. Ook evenementen met meer dan 750 bezoekers zijn verboden. Met deze subsidie komt het kabinet de organisatoren tegemoet in de gemaakte kosten.

Garantieregeling

De subsidie kent een maximum van 80% van de kosten, met een aanvulling tot 100% als lening. De terugbetaling van deze aanvulling vervalt voor evenementen in de periode van 10 juli tot en met 3 september 2021. Organisatoren kunnen een aanvraag indienen tot drie weken na inwerkingtreding van de uitbreiding van de garantieregeling, óf indien dat later is, tot drie weken voor de geplande evenementdatum.

Opbouw

De kosten die worden gedekt zijn bijvoorbeeld die van onderaannemers en leveranciers. Omdat in de opbouw en voorbereiding van dergelijke grote evenementen maanden voorbereiding zit (sommige artiesten worden al een jaar voor het festival gecontracteerd), inclusief aanschaf van producten en aanbetaling van te leveren diensten en producten, maken veel evenementenorganisatoren grote kosten voorafgaand aan het evenement. Veel evenementen die normaliter vroeg in de zomer zouden plaatsvinden, verplaatsten dit jaar naar augustus of september om zo alsnog plaats te kunnen vinden. Nu grote publieksevenementen tot 20 september geen doorgang mogen vinden, zien zij alsnog hun evenement in het water vallen. bron: SRA