26 april 2023

ESNS kondigt Polen als Focusland aan voor editie 2024

ESNS kondigt met trots Polen aan als Focusland voor 2024. In nauwe samenwerking met Music Export Poland en partners wordt de Focus op Polen officieel aangekondigd tijdens NEXT Fest in Poznan (PL) op 20 april. Elk jaar zet ESNS de allerbeste opkomende acts uit een ander land in de schijnwerpers, waardoor de diversiteit van muzikaal talent in heel Europa zichtbaar wordt. De aanmeldingen voor de komende editie – voor alle Europese artiesten – zijn open vanaf 1 mei.

Tamara Kamińska en Marek Hojda van Music Export Poland voegen toe: “Het is voor ons een absoluut genoegen om de focus op Polen te coördineren tijdens ESNS 2024. Poolse muziek is al tientallen jaren internationaal erkend en aanwezig op wereldpodia, maar volgend jaar is er een geweldige kans om die artiesten en bands in de schijnwerpers te zetten die aan het begin van een veelbelovende carrière staan. De samenwerking met ESNS is daarbij een unieke kans voor onze industrie om zich in de breedte te presenteren – met festivals, concertpodia, instellingen en organisaties die ervoor zorgen dat de Poolse muzieksector internationale partners veel te bieden heeft.

ESNS Hoofd Programma Robert Meijerink is trots de samenwerking met Polen voor de komende editie te kunnen bevestigen:”We zijn verheugd om Polen te verwelkomen als focusland van ESNS 2024. Polen heeft een opmerkelijk rijke geschiedenis in loud music, jazz, electronic en pop. We kijken ernaar uit om deze sterke genres en nieuwe artiesten op de ESNS te presenteren.” In het verleden heeft ESNS veel succesvolle Poolse acts een podium geboden, zoals Brodka, EABS, Hania Rani, Bloto, Dobrawa Czocher, Trupa Trupa en Perfect Son.

Naast de Music Export Poland en haar partnerinstellingen, de Society of ZAiKS en Performing Artists Association STOART, zal Focus on Poland worden ondersteund door de leden van de Polish Music Market Council, waaronder: Polish Society of the Phonographic Industry (ZPAV), Economic Chamber of Polish Artists’ Managers (IGMAP), Association of Organisers of Artistic and Entertainment Events (SOIAR), Polish Chamber of Stage Techniques (PITE), Economic Chamber of the Music and Electroacoustic Industry (IGPMIE), Trade Union of Musicians (ZZM), Association of Independent Music Producers (ANPM), Polish Society of Music Publishers (PSWM), Society of Performing Artists (SAWP), vertegenwoordiger van radiostations, ticketing partners, muziekwinkels en streaming diensten (waaronder RMF FM, TIDAL, eBilet.pl, EMPIK) en Exchange partner festivals Open’er Festival, Orange Warsaw Festival, OFF Festival Katowice en Kraków Live Festival.

Europese acts die op ESNS 2024 willen spelen, kunnen zich van 1 mei tot 1 september 2023 online aanmelden voor een showcase op het festival via esns.nl.

Conferentie registraties voor ESNS 2024, dat plaatsvindt van 17 – 20 januari 2024, zijn beschikbaar via de ESNS website.