9 november 2022

De Week van het Nederlands Poptalent 2022

In de eerste week van december staat het Nederlandse muziektalent in het middelpunt van de aandacht! Jonge makers zijn een onmisbare schakel in het Nederlandse poplandschap. Ze innoveren, verkennen, proberen, entertainen en groeien uit tot de grote namen van de toekomst. Om ook dit jaar aandacht te vragen voor het belang van talentontwikkeling in de popsector, zetten Popronde, No Man’s Land en de Muzikantendag voor de tweede keer gezamenlijk poptalent in de spotlights en roepen ze de eerste week van december (1 t/m 7) uit tot de Week van het Nederlands Poptalent.

In nog grotere mate dan vorig jaar staat ontmoeting, presentatie en kennisdeling deze week centraal. Waar in 2021 een voornamelijk online aanbod was, presenteren ze dit jaar een volledig live programma waar jonge muzikanten zich nog verder mee kunnen ontwikkelen én zich kunnen presenteren aan een breed publiek. Muzikantendag, No Man’s Land en Popronde bundelen hun krachten om van 1 t/m 7 december deze waardevolle jonge makers extra aandacht te geven.

Muzikantennacht: Steunfonds Muzikantendag Showcase – 1 december

Nieuw dit jaar is de Muzikantennacht: de showcase avond van het Steunfonds Muzikantendag. Deze avond presenteren verschillende acts die een werkbijdrage hebben ontvangen zich in drie verschillende zalen van de Melkweg. Op het programma staan o.a.: WIES, Gotu Jim, Waltzburg, Komodo, TAPE TOY, Julia Sabaté en Pjotr. Bekijk hier de website.

Popronde Eindfeest – 3 december

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar door het land tourt met een selectie van de grootste poptalenten van het moment. In 42 steden zie je de acts die er de komende jaren toe doen. Ook dit jaar wordt het festival afgesloten met een Eindfeest in de Melkweg Amsterdam op zaterdag 3 december. Van hiphop tot metal, van indie tot dance: ontdek tijdens de Popronde je nieuwe favoriete act! – Bekijk hier de website.

No Man’s Land – 7 december

De tiende editie van No Man’s Land staat voor de deur. Na twee online edities keert muziekconferentie No Man’s Land in 2022 terug in TivoliVredenburg! Met een veelzijdige conferentie en een nieuw showcaseprogramma vieren ze hun 10-jarig jubileum en vormen opnieuw de plek waar aanstormende en gevestigde artiesten, muziekindustrieprofessionals, beleidsmakers en studenten elkaar ontmoeten en inspireren! Ben jij erbij? – Bekijk hier de website.